Epidemia e gripit prek 7 rajone në Bullgari, mbyllen 404 shkolla

Epidemia e gripit ka prekur ndjeshëm Bullgarinë, kryesisht shtatë rajone në jug të vendit.

Tashmë rreth 404 shkolla janë mbyllur në të gjithë vendin, ndërkohë që në vendet më të prekura janë marrë masa në të gjitha spitalet të tilla si pezullimi i vizitave të jashtme, ndërhyrjet kirugjikale të parashikuara, konsultat me gratë dhe fëmijët apo vaksinimet.

Sipas Institutit Shëndetësor piku i epidemisë së gripit është parashikuar në fund të janarit dhe në fillim të shkurtit.