Merrni ngjyrë portokalli

Nëse hani shumë karota, lëkura juaj mund të marrë ngjyrë portokalli dhe do të jetë më e bukur se kurrë. Studimi i publikuar në revistën Science thotë se konsumimi i më shumë se 2 karotave në ditë çon edhe në shfaqen e fenomenit të quajtur karotenemia.

 

 

Ngjyrosja e lëkurës ndodh më shumë në pëllëmbën e dorës dhe në shputën e këmbës.

 

 

Është e vështirë që ndryshimi i menjëhershëm i ngjyrës së lëkurës të ndodhë tek të rriturit, pasi beta-karoteni i karotave shndërrohet në vitaminë A në organizëm. Gjithsesi, mos hiqni dorë nga karotat pasi janë të mira edhe për sytë, lëkurën dhe flokët.