Protesta e 16 Shkurtit/ Apeli lë në burg 5 protestuesit

Gjykata e Apelit la sot në fuqi vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë për 19 të arrestuarit në kuadër të protestës opozitare të 16 Shkurtit. Kështu për 4 të arrestuarit dhe ish-kreun e INUV, Florenc Hoxha ka mbetur në fuqi masa “arrest me burg”. Ndërsa për të arrestuarit e tjerë ka mbetur pa ashtu në fuqi masa ‘arrest shtëpie’ dhe ‘detyrim paraqitje’.

 

Gjykata nuk pranoi ankimimin e avokatëve të protestuesve me pretendimni se ato duhet të ishin firmosur nga personat që ishin nën hetim.

 

Nga ana e saj Prokuroria thotë se vendimi i Shkallës së Parë është i padrejtë dhe duhet prishur pasi nga Gjykata e Shkallës së Parë nuk janë vlerësuar drejt provat pasi protestuest kanë qenë aktivë në kryerjen e akteve të dhunës ndaj godinës së kryeministrisë. Për 11 protestuesit të cilët janë nën masën e sigurisë, “arrest shtëpie” apo “detyrim paraqitje” prokuroria paraqiti ankim dhe kërkoi kthimin e tyre në burg.

 

Masat e sigurisë për 19 te arrestuarit:

 

Florenc Hoxha, arrest me burg

 

Emanuel Nallbani, arrest shtëpie

 

Naim Haxhiu, arrest shtëpie

 

Andon Gjini, arrest shtëpie

 

 

Resul Daci, arrest burg

 

Suzana Dimushi, detyrim paraqitje

 

David Linati, arrest shtëpie

 

Hasan Jakupi, detyrim paraqitje

 

Ilir Hamedini, arrest me burg

 

Festim Taku, arrest shtëpie

 

Sajmir Rexhepi, arrest me burg

Mitat Fieraku, detyrim paraqitje

 

Lefter Jakupi, detyrim paraqitje

 

Pellumb Shelna, detyrim paraqitje

 

Veljon Dine, arrest shtëpie

 

Ndue Tuci arrest shtëpie

 

Shpresa Lini, detyrim paraqitje

 

Të arrestuarit akuzohen për veprat penale “Kundërshtimi i punonjësit të policisë së rendit publik”, “Goditje për shkak të detyrës”, “Shkatërrimi i pronës” dhe “Prishja e qetësisë publike”.