Tentativa për grusht shteti, 17 turq kërkojnë azil politik në Greqi

Shtatëmbëdhjetë qytetarë turq u lokalizuan dje në mbrëmje në një plazh të ishullit grek, Inuses, të cilët u transferuan më pas në një qendër pritjeje dhe identifikimi në ishullin Hios, njoftoi sot agjencia greke e lajmeve, ANA-MPA.

 

Sipas burimeve të Rojes Bregdetare greke, u konfirmua se ata ishin të gjithë qytetarë turq.

Burimet shtuan se qytetarët turq kishin kërkuar azil politik dhe dyshohet se janë pjesë e tentativës pë grush shteti në Turqi.